Filteri peludi

Zbog značajnog povećanja globalnog prometa i neizbježnog pogoršanja razine zagađenja, mi smo izloženi mnogim onečišćujućim tvarima koje ulaze u unutrašnjost vozila kroz klimatizaciju i sustav grijanja. Onečišćen zrak sadrži velike količine prašine, pelud, čađu i druge čestice, kao i plinove koji su štetni za zdravlje. Visoka koncentracija onečišćujućih tvari u zraku može dovesti do umora, glavobolje, mučnine i alergijske reakcije. Filteri koji nisu zamijenjeni na vrijeme također mogu uzrokovati lošu vidljivost unutar automobila zbog zamagljenih prozora te time povećati rizik od nesreća.

Filteri goriva

Potreba za čistim dovodom goriva koji je dobro uspostavljen i slobodan od nečistoća je nužna za motore s unutarnjim izgaranjem. Gotovo sigurno, gorivo koje završava  u komori za izgaranje je kontaminirano česticama prljavštine poput prašine, tekućih kapljica, pelud i hrđe iz spremnika vozila. Čak i kod punjenja na benzinskoj postaji, ovisno o čistoći kupljenog goriva i stanja spremnika goriva, dio nečistoća završi u spremniku goriva vozila.

Nečistoće u liniji goriva mogu začepiti kritične dijelove motora, kao što su injektor, u rasplinjač i pumpa za gorivo. Osobito u modernim sustavima, nečistoće u gorivu također mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja zbog korozije, što rezultira neispravnosti cijelog sustava. Kao rezultat toga, u sustavu može dovesti do značajnog povećanja u potrošnji goriva i smanjene performanse motora. Stoga je bitno da za pouzdanu zaštitu i izbjegavanje skupih popravaka svi motori budu opremljeni izvedbom filtra za gorivo.

Filteri ulja

Motorno ulje je neophodna zaštita za motor osobnog vozila. Između ostalog što podmazuje ujedno i hladi, čisti i štiti motor. Tijekom vremena, onečišćenje ulazi u sustav podmazivanja uslijed izgaranja, trošenja motora i slično. Uz dodatak onečišćenog zraka sve više onečišćenja djeluje na sustav podmazivanja i stoga je filtracija sustava za podmazivanje važnija nego ikada. Čestice prljavštine koje potječu od rada motora su vrlo abrazivne. Oni se sastoje od zračne prašine, čađe i drugih čestica u izvučene kroz ulaz zraka, mikroskopskih metalnih čestica nastalih unutar motora zbog trenja, kao i zagađivača zbog degradacije ulja.

Filteri zraka

Motoru automobila za pokretanje treba benzin, ali benzinu za njegovo izgarenje potreban je zrak tj. kisik. Snaga motora ne ovisi samo o njegovom obujmu, količini goriva nego i količini kisika koja je potrebna za što kvalitetnije sagorjevanje gorive smjese!

Filter zraka je vitalan dio usisnog sistema automobila. Negativna posljedica filtracije zraka je smanjivanje brzine protoka zraka, što smanjuje kvalitetu i mješanje gorive smjese te na kraju njeno izgaranje! Filter zraka za auto mora biti napravljen tako da u sebi može zadržati veliku količinu prašine i nećistoće (između 50 i 200g), a u mogućnosti pri ekstremnim uvjetima i do 500g prljavštine.